Ali lahko v programu sam opravim spremembo lastnih (svojih) podatkov podjetja in poslovne enot, ki se izpisujejo na računih in ostalih dokumentih

Spremembo podatkov podjetja ali poslovne enote na računih in ostalih dokumentih lahko opravite sami. 


OPOZORILO: ker gre za zelo pomembne podatke je potrebno pri spremembi le teh, biti izjemno pazljiv. Davčni inšpektorji so pri tem zelo strogi in lahko vsako napako tudi sankcionirajo. Zato za spremembo podatkov, kontaktirajte tehnično pomoč oz. bodite zelo pazljivi in spremembo 2x preverite.


Popravek podatkov Podjetja

V osnovnem oknu v meniju izberete opcijo 'Nastavitve' - > 'Podjetje' -> 'Vnos podatkov podjetja' (Slika 1)


Slika 1

Če imate modul za več podjetij je potrebno v tabeli najprej izbrati podjetje za katero želimo popraviti podatke. Kliknemo na gumb 'Popravi' (Slika 2).


Slika 2

Popravimo podatke in zaključimo s klikom na gumb 'Shrani'. Sedaj lahko zapremo obrazec za popravljanje podatkov podjetja.

Popravek podatkov Poslovne enote


OPOZORILO: Ker so podatki poslovne enote vezani na davčno blagajno in je potrebno spremembe javiti na FURS. Program omogoča, da se te spremembe javi elektronsko. Zato priporočamo, da sprememb podatkov poslovne enote ne delate sami, ampak kontaktirate tehnično pomoč, da naredi te spremembe!

V osnovnem oknu v meniju izberete opcijo 'Nastavitve' - > 'Podjetje' -> 'Vnos podatkov podjetja' (Slika 1).

Kliknemo na zavihek 'Poslovne enote (Slika 3).


Slika 3

Če imamo več poslovnih enot, označimo v tabeli PE na kateri želimo popraviti podatke. Na desni strani naredimo spremembe naslova, naziva,.. in najprej spremembo hranimo s klikom na gumb 'Shrani' nad tabelo 'Poslovne enote'. Šele nato kliknemo na gumb 'Shrani' na vrhu v glavnem meniju. Sedaj lahko zapremo obrazec za popravljanje podatkov podjetja.Dokumenti