Dobavitelj nam je dobavil proteine v dveh različnih embalažah. Kako pravilno prevzamem proteine

Če iz artikla delate merice, potem mora kot prvo biti ta artikle vnesen kot 'Nabavni'. Pri nabavnih artiklih, nikoli v naziv ne vnašamo koliko je vsebina artikla npr. '100% Whey 2,35KG', ampak vedno predlagam, da se vpiše naziv brez podatka o vsebini in po možnosti že v nazivu definiramo, da bomo zalogo vodili v KG npr. '100% Whey KG'. Na sliki 1 je prikazano, kako pravilno vpišemo nabavni artikle iz našega primera.


Slika 1

Ko delamo prevzem, bo program ob dodajanju artikla na prevzem, v stolpec Volumen, povlekel nastavitev iz šifranta. Če občasno prejmete hobuk (kanto), katerega vsebina ni 2,35KG ampak manj ali več, to lahko popravimo na samem prevzemu (Slika 2).

Na našem primeru prevzema spodaj vidimo, da smo od dobavitelja dobili proteine v dveh embalažah. Predpostavljamo, da je dobavitelju zmanjkalo velikih hobukov (kant) in nam je zato poslal dve veliki in dve manjši. V tem primeru, na prevzem 2x dodamo isti artikel in pri enem definiramo volumen 2,35KG, pri drugem pa volumen popravimo iz 2,35kg na 0,5kg. V polje količina vpišemo, koliko hobukov (kant) smo dobili, v polje Cena, pa vpišemo ceno za hobuk (kanto). Ne rabimo preračunavat, koliko je cena za kg. To bo namesto nas storil program. 


Slika 2

Ko bomo prevzem potrdili bo pri pregledu zaloge, na zalogi 5,7kg artikla '100% Whey protein kg'.


Dokumenti