Prenosne karte

Za vodenje prenosnih kart moramo najprej vpisati seznam uslužbencev, ki lahko koristijo prenosno karto podjetja. Za primer vzemimo, da smo sklenili pogodbo s podjetjem Mobitel d.d. Podjetje Mobitel d.d. vam bo posredovalo seznam zaposlenih, kater lahko koristijo prenosno karto podjetja.

Odpremo program eCheck. V meniju izberemo opcijo Šifrant->Stranke->Prenosne karte. V zgornjem delu kliknemo na + (Dodaj) in v polje 'Naziv skupine' vpišemo 'MOBITEL' (brez narekovajev). Naziv shranimo s klikom na gumb 'Shrani'. Sedaj lahko v spodnji tabeli kliknemo na gumb 'Dodaj' in vpišemo priimek in ime prvega zaposlenega. Postopek ponovimo za vse zaposlene, da vpišemo celoten seznam.

Ko smo dokončali vpis seznama zaposlenih, okno zapremo s klikom na gumb 'Zapri'. Sedaj odpremo šifrant strank. V recepciji na desni strani izberemo gumb 'Stranke' ali pa prek menija izberemo Šifranti->Stranke. Kliknemo na gumb 'Dodaj' in v polje 'Stranka' vpišemo naziv 'MOBITEL' ali pa 'PREN. MOBITEL'. Desno od polja 'Stranka' izberemo opcijo 'Prenosna'. Prikazal se bo spustni meni v katerem poiščemo naziv 'MOBITEL'. To je naziv skupine oz. seznama, ki smo ga predhodno vnesli v šifrant prenosnih kart. Postopek zaključimo s klikom na gumb 'Shrani'.

Sedaj je potrebno še naložiti karto. Karto lahko naložimo prek blagajne v programu eCheck ali pa prek programa eFin. V slednjem primeru gre za plačilo prek TRR.

V kolikor ste se s podjetjem dogovorili, da bodo obiske poravnavali mesečno glede na dejansko koriščenje, potem na stranko 'MOBITEL' oz. 'PREN. MOBITEL' ročno naložite ustrezno karto. Ko karto ročno nalagate, si lahko v opombo vpišete, da gre za pogodbo. V pregledu terminov, pa ustrezno popravite koliko obiskov jim bo na voljo, če ste dogovorjeni za mesečni limit obiskov. V koliko št. obiskov ni omejeno, v terminu karte odstranite kljukico pri št. obiskov.

V primeru ko gre za prenosno karto, vam bo program ob kliku na gumb VSTOP v PRIJAVNO/ODJAVNEM prikazal seznam zaposlenih.

Podjetju lahko poleg računa pošljete tudi seznam obiskov, ki so jih koristili zaposleni. Za izpis v meniju izberite opcijo Pregledi->Pregledi. Na desni strani izberite zavihek 'eCheck' in izberite izberite poročilo 'Izpis obiskov po stranki - zbirno'. Nastavite lahko datumsko obdobje in pri spustnem meniju 'Stranka' izberete 'MOBITEL oz. 'PREN. MOBITEL'. Na izpisu bo pri posameznem obisku izpisano tudi ime in priimek uslužbenca, ki je obisk dejansko koristil.
Dokumenti