Prodaja konsignacijskih artiklov - od dobavitelja dobimo artikle na konsignacijo

V osnovnem oknu programa eKlik, odpremo šifrant Trgovskih oz. Gostinskih artiklov. Odvisno od tega katere artikle bomo imeli na kosignacijo (slika 1)


Slika 1

Odpre se šifrant artiklov. Poiščemo oz. na novo vpišemo artikle, ki bo prodajan na konsignacijo. Na zavihku 'Osnovni podatki', pri opciji 'Konsignacija' izberemo ali se artikle prodaja na Konsignacijo (slika 2). Po privzetem je izbrana opcija 'Lastno skladišče' (Lastna zaloga), mi pa izberemo opcijo 'Konsignacija'. Pri opciji 'Dobavitelj' je potrebno še izbrati dobavitelja, saj v nasprotnem primeru ne bomo imeli opcije, da bi izpisali zalogo ali prodajo artiklov, določenega dobavitelja. Spremembo potrdimo s klikom na gumb 'Shrani' v zgornjem meniju.


Slika 2

Pregled prodaje konsignacijskih artiklov

V osnovnem oknu programa eKlik izberemo opcijo 'Pregledi' (slika 3).


Slika 3

V desni tabeli razširimo skupino Trgovina ali Gostinstvo in poiščemo izpis 'Prodaja po trgovskih artiklih' oz. 'Prodaja po gostinskih artiklih' (slika 4).


Slika 4

Pod seznamom izpisov, se bodo prikazali filtri. Izberemo datumsko obdobje, dobavitelja in opcijo ali prikaže samo prodajo artiklov iz lastne zaloge, konsignacije ali kombinacije obojega. Ko nastavimo filtre, kliknemo na gumb 'Osveži'. Seznam lahko natisnemo ali shranimo v PDF, ter pošljemo dobavitelju, da lahko naredi odjavo blaga.

Pregled zaloge Konsignacijskih artiklov

V osnovnem oknu programa eKlik izberemo opcijo 'Pregledi' (slika 3).

V desni tabeli razširimo skupino Trgovina ali Gostinstvo in poiščemo izpis 'Zaloga trgovskih artiklih' oz. 'Zaloga gostinskih artiklih'.

Pod seznamom izpisov, se bodo prikazali filtri. Izberemo za kateri datum želimo narediti izpis zaloge, dobavitelja in opcijo ali prikaže samo zalogo artiklov iz lastne zaloge, konsignacije ali kombinacije obojega. Ko nastavimo filtre, kliknemo na gumb 'Osveži'. Izpis lahko natisnemo ali shranimo v PDF.

Prevzem artiklov na konsignacijo

Artikle, ki so označeni, da so na konsignacijo, prevzemamo kot vse ostale artikle.


Dokumenti