Sistem začasnih kartic, ko personalizacijo kartic izvaja podjetje 1 Klik d.o.o.

Izdelavo kartic lahko izvajamo v podjetju 1 Klik d.o.o. in v ta namen je v program ePOS (eCheck) vključena funkcija, za vodenje seznama za izdelavo kartic. Ob pristopu k sistemu je potrebno nastaviti osnovne parametre v programu, kar vam uredi tehnik podjetja 1Klik.

Opis sistema

Kartice vam lahko izdelamo po OffSet ali po Termo postopku. Razlika med sistemoma:

OffSet tisk
OffSet postopek se uporablja za tisk večjih količin kartic. Prednost OffSet tiska je predvsem v kvaliteti tiska (naročnik lahko izvira tudi med tiskom v srebrni ali zlati barvi) in v nižji ceni izdelave. Minimalna količina za OffSet tisk je 500 kos (minimum, ki ga je določila tiskarna) na ceno kartice pa močno vpliva število naročenih kartic. Rok za izdelavo kartic po OffSet postopku je cca. 14dni. Kartice se po izdelavi deponirajo v našem podjetju. Lastnik kartic je naročnik in neuporabljene kartice lahko naročnik kadarkoli prevzame v našem podjetju.
Izdelane kartice so popolnoma enake in na karticah še ni napisov kot so ime in priimek, članska številka, itd. Te podatke se dotiska naknadno s termo tiskalnikom, kateri podatki se na kartico natisnejo, pa izbere stranka pred izdelavo prve serije kartic. Podatke za personalizacijo, lahko naročnik posreduje v Excel datoteki ali prek izvozne datoteke iz programa ePOS (eCheck). Cena personalizacije se oblikuje glede na število kartic v posameznem naročilu. Večje je število kartic nižja je cena personalizacije.

Termo tisk
Kartica se v celoti izdela naenkrat s tiskalnikom za tisk kartic. Kvaliteta tiska je pri Termo tisku slabša kot pri OffSe tisku. Tiskalnik ima na voljo le tri osnovne barve, tako da kvaliteta izpisa oz. pravilnost barv ni tako natančna kot pri OffSe tisku. Prednost Termo tiska pred OffSet tiskom je predvsem v tem, da naročniku ni potrebno vnaprej naročiti in plačati večjega števila kartic (kot pri OffSet postopku 500 in več), ampak izdelavo kartic plačuje glede na število kartic v posameznem naročilu. Pri večjih količinah je tudi cena kartice po OffSet postopku lahko precej nižja kot po Termo postopku. Personalizacija in tisk grafike se izvaja sočasno, tako da pri Termo postopku personalizacije ne obračunavamo ločeno.

Nastavitve

Pod Opcije->Nastavitve na zavihku Razno je potrebno urediti nastavitve ob pristopu v sistem. Ustrezne nastavitve vam uredi tehnik podjetja 1Klik


Izvoz nove serije
Pod Nastavitve->Opcije, lahko pod zavihkom 'Razno' vključimo, kdaj naj program prične opozarjati, da je potrebno v tisk poslati novo serijo kartic. Na zavihku (spodaj levo) poiščemo opcijo 'Opozarjaj za pošiljanje kreiranja kartic ob dodanih novih' in v polje vpišemo želeno število. Če bomo vpisali 20, bo program pričel ob prijavi v aplikacijo opozarjati, da je na seznamu 20 ali več kartic, ter da jih pošljemo v tisk (naredimo izvoz).

Za izvoz kartic moramo imeti ustrezne pravice v programu (Vodja ali Administrator). V meniju izberemo 'Pregledi' -> 'Analize'. Izberemo zavihek 'Članske k.' in zgoraj levo kliknemo na gumb 'Prikaži zadnjo serijo'. V polju se bo izpisala zadnja serija (aktualna) kartic. V našem primeru naj bo to št. 55. Na desni strani kliknemo na gumb 'Osveži'. Ker program zazna, da želimo pogledati aktualno serijo kartic, nam izpiše opozorilo, da bomo pregledali aktualno serijo kartic. Tokrat opozorilo zapremo z gumbom 'Ne' ('No'). Na ekranu se pokaže seznam s člani, ki čakajo na svojo kartico. Seznam lahko natisnemo. Če želimo narediti izvoz, na desni strani kliknemo na gumb 'Izvoz'. Program nas ponovno opozori, da delamo izvoz za aktualno serijo kartic. Tokrat opozorilo zapremo s klikom na gumb 'Da' ('Yes'). Program bo števec za aktualno serijo prestavil na št. 56. To pomeni, da bo od tega trenutka dalje, vse člane katerim je potrebno izdelati novo kartico vpisoval v serijo 56. Seznam shranimo na trdi disk in jo poimenujemo z imenom centra in število serije. Npr. če se nač center imenuje 'BestFit' datoteko poimenujemo 'BestFit S55'. Program bo na lokaciji, kamor smo naredili izvoz, kreiral dve datoteki. Obe datoteki pošljemo v izdelavo.


Aktivacija zadnje izdelane serije kartic
V približno 2 do 4 dneh, vam izdelane kartice pošljemo na vaš naslov. Ko prejmete kartice v programu ePOS (eCheck) odpremo 'Nastavitve' -> 'Opcije' in izberemo zavihek 'Razno'. Na levi strani pri napisu 'Zadnja izdelana serija kartic' vpišemo, da smo prejeli serijo 55. Programu povemo, da je sedaj serija kartic 55 v našem centru. Od tega trenutka dalje bo program preveril vsakega člana, ki bo prišel na recepcijo.


Registracija člana na recepciji
Ob registraciji člana na recepciji bo program izpisal opozorilo, da je članska kartica izdelana in da mu izročimo novo kartico. V kolikor gre za brezkontaktne RFiD kartice na čitalec približamo novo kartico in št. nove kartice preberemo v polje 'Prava št.' in okno zapremo s klikom na gumb 'Potrdi'. V primeru, da gre za klacične kartice in je številka člana ostala ista menjavo samo potrdimo s klikom na gumb 'Potrdi'.
Sistem začanih kartic
Sistem začanih kartic je dobrodošel pripomoček za centre, ki nimajo svojega tiskalnika za izdelavo PVC kartic oz. za personalizacijo.

Ko v ePOS (eCheck) vpišemo novega člana (naj bo to Janez Novak) mu ne moremo izročiti njegove članske kartice, ker ta še ni izdelana. V tem primeru Janezu ob vpisu prek gumba 'Hitri vpis' dodelimo začasno kartico z začasno številko. V ta namen center razpolaga z cca. 50 začasnih kartic (odvisno od centra). Od tega trenutka dalje, bo Janez lahko center obiskoval z začasno kartico. Ko bo serija v kateri je bila tudi Janezova članska kartica izdelana, bo program receptorja na to tudi opozoril ob prvem naslednjem obisku. Program bo receptorja opozoril, da je Janezova članska kartica izdelna in ga čaka na recepciji. Receptor Janeza prosi, da mu vrne začasno kartico in izroči kartico z njegovimi podatki. Ko zamenjavo potrdi v programu, bo od tedaj naprej Janeza vodil pod njegovo pravo številko, začasna kartica pa se sprosti za naslednjega člana, ki se bo vpisal v center.

Povezani produkti

eCheck je odlično programsko orodje, za spremljanje obiskanosti vseh vrst centrov. S pestro izbiro funkcij lahko postane vodenje centra enostavno preprosto...

Obsežna ponudba PVC kartic z vgrajenim čipom in anteno za brez-kontaktno odčitavanje in zapisovanje podatkov. Nudimo nepotiskane ali potiskane kartice s termo-transfer ali OffSet postopkom.

Obsežna ponudba PVC kartic z vgrajenim čipom in anteno za brez-kontaktno odčitavanje in zapisovanje podatkov. Nudimo nepotiskane ali potiskane kartice s termo-transfer ali OffSet postopkom.

Nudimo svetovanje pri pripravi projekta in dobavo PVC kartic z OffSet tiskom. Stranka lahko izbira med številnimi dodatki v obliki zlate ali srebrne osnove, magnetni trak, brezkontaktni RFiD čipi, personalizacija s podatki ali sliko,...

Namizni USB RFiD čitalec za EM4100 medije. Napajanje prek USB podatkovnega kabla, majhne dimenzije in moderna oblika so glavni aduti tega čitalnika.

Namizni čitalec za Mifare medije odlikuje predvsem všečen videz in preprost priklop. Ker za napajanje ne potrebuje dodatnega kabla bo na vaši mizi nekaj več prostora oz. manj nepotrebnih kablov.

Tiskalnik PVC kartic Gladio za tisk kartic uporablja termo transfer tehnologijo tiska. Njegove prednosti pred konkurenco so dober odtis grafike, cenejši potrošni material in številne možnosti prilagajanja parametrov v gonilniku tiskalnika.

Zenisu tiskalnik PVC kartic predstavlja prenovljeno linijo tiskalnikov Evolis. Nov oblikovni slog, prenovljena zasnova mehaničnega dela, obljubljajo izboljšano kakovost tiska in rokovanja z napravo.
Dokumenti