Naše podjetje obiskali zastopniki informacijske pooblaščenke

Zastopnik informacijske pooblaščenke nas je obiskal zaradi novosti v naši ponudbi in sicer identifikacije s prstnim odtisom. Pisali smo že, da je bil sistem v teoriji že odobren s strani informacijske pooblaščenke, tokrat pa ...Zastopnik Informacijske pooblaščenke nas je obiskal zaradi novosti v naši ponudbi in sicer identifikacije s prstnim odtisom. Pisali smo že, da je bil sistem v teoriji že odobren s strani informacijske pooblaščenke, tokrat pa so postopkom identifikacije preverili tudi v praksi.

Lepo je videti, da nekatere državne ustanove dejansko opravljajo svoje naloge in oglede opravljajo tudi na terenu. Tako smo tudi mi prejeli klic predstavnikov Informacijske pooblaščenke, glede sistema kontrole pristopa na osnovi prstnega odtisa (biometrije). Sistem so želeli videti v praksi in se seznaniti s postopkom obdelave podatkov. Zanimalo jih je predvsem če sistem res sledi navedbam v naši dokumentaciji. Dovolili smo tudi vpogled v programsko kodo (source code), tako da bi v celoti odpravili kakršnekoli dvome o sami ustreznosti obdelave osebnih podatkov. Potrdili so, da je sistem v skladu z našo vlogo, kar v prevodu pomeni, da ne gre za hranjenje osebnih podatkov, ki bi v kakršnikoli meri posegali v zasebnost posameznika.

Tako je sistem kontrole pristopa na osnovi prstnega odtisa za splošno uporabo, prestal še "ognjeni krst" in dobil potrditev Informacijskega pooblaščenca, ki skrbi za varovanje naše zasebnosti.
Galerija slik

 

Povezani produkti

eCheck programski paket za športne centre, plesne šole, terme,...

eCheck je odlično programsko orodje, za spremljanje obiskanosti vseh vrst centrov. S pestro izbiro funkcij lahko postane vodenje centra enostavno preprosto...
Kartica PVC RFiD z OffSet tiskom Mifare S50 1k

Obsežna ponudba PVC kartic z vgrajenim čipom in anteno za brez-kontaktno odčitavanje in zapisovanje podatkov. Nudimo nepotiskane ali potiskane kartice s termo-transfer ali OffSet postopkom.
Omejevalnik dostopa, trirog prostostoječi SL2012

Izredno kvaliteten omejevalnik dostopa plod domačega znanja. Izdelan v Sloveniji iz kvalitetne Inox pločevine, elegantnih ravnih linij. Dobavljiv z avtomatskim mehanizmom za obračanje ročk ali brez.
Povezane novice
Ni povezanih novic