Prva stran :: Oprema
     
PVC kartice
Skupaj z dobavo opreme za kontrolo pristopa (trirogi, različne izvedbe čitalcev, različne bariere,...), nudimo tudi intergracijo v celovit sistem z lastno programsko opremo ali programsko opremo drugih proizvajalcev
Vaša cena: pošlji povpraševanje


RFiD čitalci
Id mediji RFiDOmejilnik dostopa TrirogRFiD ključavnice za garderobne omariceEURO ključavnicaVarčevalec z energijo na RFiD karticoSistem proti kraji za trgovine
Zakaj kontrola pristopa
Varnost in nadzor nad gibanjem oseb po vašem podjetju je vse resnejši argument za uvajanje kontrole pristopa. Gibanje oseb brez resnih omejitev ali nadzora, je lahko v današnjih časih sila nevarno. Celo svojim uslužbencem v nekaterih primerih ne dovolimo gibanja po celotnem podjetju, kaj šele povabljenim ali nepovabljenim obiskovalcem. Če želite delovanje kontrole pristopa prilagoditi lastnim potrebam, brez sistemskih ali programskih omejitev je le še en argument več, da za partnerja izberete podjetje 1 Klik d.o.o.
RFiD čitalci
Čitalci ID medijev so osnova za postavitev kontrole pristopa. Različne izvedbe čitalcev nudijo številne možnosti konfiguracij in podporo različnim RFiD standardom med katerimi sta v zadnjem času najbolj razširjena EM4100 in Mifare. Prav tako ločimo med OffLine in OnLine sistemi, med katerimi prednjači slednji, saj je precej bolj prilagodljiv in podatke obdeluje v realnem času. Poznamo namizne (desktop), stenske ali ročne (prenosne) čitalce.
RFiD mediji
Ustreznim čitalcem pripadajo tudi ustrezni ID mediji. Čitalec in medij morata uporabljati enak standard, da lahko medsebojno komunicirata. Pri sami izbiri oblike medija so opcije izredno široke. Od klasičnih PVC kartic, obeskov, zapestnic, nalepk,... v različnih barvah in velikostih pa vse do poljubne oblike po zahtevah stranke.
Omejevalniki dostopa
Čitalce medijev lahko postavimo samostojno (stenska montaža) in ga vežemo na električno ključavnico lahko pa ga vgradimo v omejilnik dostopa (trirog). Izvedbe trirogov so različne, za manjše sisteme pa je glavna izbira trirog z mehanizmom, ki omogoča tako vstop kot izstop. Na ta način prihranimo pri prostoru in financah. Možni so tudi različni dodatki, npr. požiralec medijev, ki od obiskovalca zahteva da pred izstopom vrne medij.
Ključavnice za garderobne omarice
Kontrola pristopa ni celovita rešitev v kolikor nismo rešili tudi problamatiko garderobnih omaric. Če zapiranje omaric ohranimo na sistemu cilindrične ključavnice s tem nismo razbremenili recepcije, zato nudimo več vrst rešitev te problematike.

 • EURO ključavnica
 • RFiD ključavnica (OffLine sistem)
 • RFiD sistem s centralno enoto (OnLine ali OffLine sistem)
Stikala za varčevanje z el. energijo
Stikala za varčevanje z električno energijo poznamo predvsem iz hotelskih sistemov. Ko v posebno stikalo z režo vstavimo brezkontaktno RFiD kartico se avtomatsko vključijo porabniki v sobi.

Sistem lahko uporabimo tudi v športnih centrih. Naj kot primer navedemo teniška ali squash igrišča. Na vsakem igrišču namestimo steber s svetlobnim indikatorjem. Vsak igralec dobi na recepciji ustrezno kartico, ki ustreza točno določeni št. steze (igrišču). Igralec ob prihodu vstavi kartico v režo in svetlobni indikator vklopi zeleno luč. Nadzornik igrišč ima tako natančen pregled nad igralci. Če igralec ne vstavi kartice ali ta ni ustrezna je svetlobni indikator obarvan rdeče.
Sistemi proti kraji EAS in UHF
Aktivni sistemi proti kraji prav tako temeljijo na brezkontaktni tehnologiji sama tehnologija pa se skriva za okrajšavo EAS. Sistem bo počasi zamenjala UHF tehnologija, ki predvsem olajša logistiko izdelki pa bodo opremljeni z ID tagi že pri dobavitelju. Kljub temu je trenutno sistem EAS še vedno najbolj razširjen zato nudimo dobavo anten in tagov ter tehnično podporo pri integraciji sistema.

UHF tehnologija,vztrajno prodira v trgovinske sisteme in poleg varovanja proti kraji nudi tudi identifikacijo artiklov.S posebnimi tiskalniki za tisk deklaracij, lahko že danes opremimo izdelke z UHF nalepkami. V povezavi z informacijskim sistemom razknjižimo artikle in v tem primeru ob izhodu iz trgovine sistem proti kraji ne alarmira. Če sistem ugotovi, da artikel ni bil razknjižen, sproži alarm proti kraji in na ta način opozori varnostnika ali zaposlene. Alarm je lahko tihi ali javni.
Načini uporabe
Danes poznamo OffLine ali OnLine sisteme. OffLine sistemi so cenovno ugodnejši, vendar pa so po drugi strani precej manj prilagodljivi kot OnLine sistemi.

Primer OnLine sistema: vzemimo za primer športni center z lastnim parkirnim prostorom za svoje obiskovalce. Center je lociran v bližini večjega nakupovalnega centra. Kljub velikemu parkirišču imajo člani vedno težave s parkiranjem. Rešitev bi bila postavitev zapornic, vendar kako urediti sistem odpiranja zapornic.

Pri zapornici postavimo dva stebrička (eden za vhod, eden za izhod) in na vsak stebriček montiramo čitalec brez-kontaktnih RFiD medijev EL500-4. Prek UTP kabla, lahko do razdalje 1km!! čitalca povežemo na računalnik v centru prek RS485 komunikacije. Vse ostalo je stvar zahtev lastnika centra. Sistem bo vsakega obiskovalca, ki bo želel koristiti parkirišče, preveril v podatkovni bazi in če bo ID obiskovalca na seznamu dovoljenih, bo sistem poslal komando za odpiranje zapornice.

Primer OffLine sistema: tudi v tem primeru vzemimo za primer športni center z lastnim parkirnim prostorom za svoje obiskovalce.

Pri zapornici postavimo dva stebrička (eden za vhod, eden za izhod) in na vsak stebriček montiramo čitalec brez-kontaktnih RFiD medijev EL500-4. Pri OffLine sistemu povezava na centralni računalnški sistem ni potrebna. V sam čitalnik lahko vpišemo do 500 medijev in slednje razdelimo uporabnikom centra. Čitalnik bo zapornico odprl vsem lastikom medijev, ki so bili vpisani v čitalnik.

Tehnične specifikacije
 • OnLine ali OffLine sistemi
 • RFiD tehnologija
 • TCP/IP, RS485, RS232, Wiegand komunikacijski vmesniki
 • domet do 1m z uporabo naprednejših anten
Možnostii uporabe
 • podjetja
 • športni centri
 • sejemske, kongresne, izobraževalne prireditve
 • trgovine
 • javne ustanove
 • šole in izobraževalne ustanove
 • knjižnic
Naši produkti
 • RFiD čitalci,
 • RFiD mediji,
 • omejilniki dostopa,
 • ključavnice za garderobne omarice,
 • hotelske ključavnice,
 • stikala za varčevanje z el. energijo,
 • sistemi proti kraji EAS in UHF